Videók

A kulisszák mögött: így készült az Elmúlt Jelen kiállítás!

 

Több hónapos alkotói és előkészítő munka után így készült el installációs kiállításunk. Várunk mindenkit, ismerjük meg együtt a múltat!

Ismerd meg a múltat! Elmúlt Jelen kiállítás, Kolozsvár

Egy rövid videóösszefoglaló a kiállítás első napjáról, élőben viszont még érdekesebb! Augusztus 30-ig minden nap 12-20 óra között a kiállítás SZABADON látogatható a kolozsvári Tranzit Házban. Egyetlen megkötés van, mégpedig az, hogy az érvényes szabályozások értelmében beltérben egyszerre húsz személynél többen nem tartózkodhatnak, ugyanakkor maszk viselése és az egymással szembeni távolságtartás kötelező. 

Elmúlt Jelen kiállítás - Szatmárnémeti

Rendszert váltottunk. Életet váltottunk. Mi emlékezünk, viszont gyermekeink, a mai fiatalok már csak a történelemkönyvekből vagy nagyszüleik elbeszéléseiből ismerik az eseményeket" - Pataki Csaba.

Elmúlt jelen Nagyváradon

Ez már a harmadik város, ahol megnyitjuk a kiállítást, minden esetben kihívás volt számunkra a helyszíni adaptáció is. Emellett mindenhol igyekszünk valami helyi specifikummal kedveskedni a látogatóknak. Fedezzék fel ezeket!

Elmúlt jelen kiállítás - Marosvásárhely

„A kiállításban sajátos egyensúly jött létre a különféle hangnemű alkotóelemek között: művészi alkotások, kutatói összegzések, antropológiai interjúk és történelmi dokumentumok (naplók, archív fotók és filmek, sajtóanyagok) keveréke alkot többszólamúságot az összeillesztés révén.”

Cookie