X

Könyvbemutató: a 10. Kolozsvári Ünnepi Könyvhéten

Könyvbemutató: a 10. Kolozsvári Ünnepi Könyvhéten

Az Elmúlt Jelen projekt első meghatározó mérföldköve a http://elmultjelen.ro megszületése és gazdag tartalommal való feltöltése volt,  amely amellett, hogy teret biztosít az interakcióra, átfedő és részletes összképet is nyújt az 1944–1990 közötti periódusról többek között a történeti kronológia közel 200 eseménye és 1542 archív felvétele által. Ebből az anyagból született a könyv első fejezete. A kötet második egységében azokkal a jelenségekkel ismerkedhet meg az olvasó,  amelyek a történelmi eseményeket megélő emberek impresszióiból indulnak ki, nem törekedve a jelenségek teljeskörű, szakszerű bemutatására és tárgyalására. 

A projekt talán leglátványosabb állomása az Elmúlt jelen utazó kiállítás, amelyben sajátos egyensúly jött létre a művészeti alkotások, kutatói összegzések, antropológiai interjúk és történelmi dokumentumok keverékéből. Ennek dokumentálására szolgál a kötet harmadik egysége.

Az Elmúlt jelen könyv tehát ezen munkaszakaszok összegzője és lenyomata.  A kiadványt nemcsak azoknak ajánljuk, akik átélték a kommunizmus időszakát és a rendszerváltást, hanem azoknak is, akik csak szüleik, nagyszüleik elmeséléseiből vagy történelemórákról hallottak róla. A kötettel az érdeklődők a 10. Kolozsvári Ünnepi Könyvhéten ismerkedhetnek meg először, június 6-án 12 órától. Íme egy kis ízelítő a könyvből. Részletek: https://fb.me/e/2gwnXdxZ2

Cookie