X

Csíkszeredába érkezik az Elmúlt jelen kiállítás

Csíkszeredába érkezik az Elmúlt jelen kiállítás

Csíkszeredába érkezik az Elmúlt jelen kiállítás

Az Elmúlt jelen kiállítás a romániai magyarok történetének három jelentős mozzanatát – a kommunizmust, az 1989-es forradalmat és az azt követő évet – dolgozza fel anélkül, hogy teljességre vagy egységes magyarázatokra törekedne. A hétköznapi, a történelmi eseményeket átélő ember tapasztalataira épít, és fordítja le azokat bejárható terekre és felületekre archív képek és a korszakokat feldolgozó kutatások dokumentációjának mozgósításával.

Az Elmúlt jelen kiállítás a dekorativitás, a monumentalitás helyett a reflexió tereit kívánja létrehozni: nem az egyértelmű és letisztult válaszok, hanem sokszor a megfelelően megfogalmazott kérdések felvetésére buzdít.

A kiállítás megnyitójára és az Elmúlt Jelen kötet bemutatójára augusztus 16-án, 17 órától kerül sor a Megyeházán, a Szabadság tér 5. szám alatt. A kiállítást megnyitja: Kinizsi Zoltán projektvezető, Borboly Csaba megyei tanácselnök és Fodor János történész. A kötetet bemutatja: Korodi Attila polgármester, Molnár Beáta szerkesztő és Blos-Jáni Melinda vizuális kultúra kutató.

A kiállítás ingyenesen látogatható szeptember 16-ig.

© Eurotrans Alapítvány 2021, elnök: Nagy Zoltán Levente

Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Cookie