X

A Maszol.ro beszámolója a kolozsvári kiállításról

A Maszol.ro beszámolója a kolozsvári kiállításról

Az erdélyi magyarok rendszerváltását kíséreli meg bemutatni az Eurotrans Alapítvány Elmúlt Jelen című multimediális projektje, amelynek egyik része a kolozsvári Tranzit Házban szerdán megnyílt kiállítás – nem törekedik teljességre vagy egységes magyarázatokra, hanem tematikusan, a mindennapi ember tapasztalataira és élményeire építve beszél a kommunizmusról, az 1989-es forradalomról és rendszerváltásról. 

A projekt címét Lőrincz József politológustól kölcsönözték, aki szerint az 1989-1990-es időszak még nem a múlt, hanem „egy olyan jelen, ami elmúlt”. A kiállítás struktúrája az elmultjelen.ro honlapon is fellelhető idővonalat követi: tárgyalja a kommunizmust, a forradalmat, majd a rendszerváltás évét, lezárásként pedig egy interjúsorozat várja a látogatókat, amelyben erdélyi magyar értelmiségiek, kutatók, közéleti személyiségek reflektálnak saját szakmájuk fényében a rendszerváltásra és az azt követő időszakra. 

A teljes beszámoló megtekinthető az alábbi linken: Maszol beszamolo

Kérjük tekintsék meg a mozgóképes anyagot is:

Kolozsváron augusztus 30-áig látogatható az Elmúlt Jelen kiállítás, a Tranzit Házban 12 és 20 óra között. - a Maszol.ro portálról

Cookie